Coachaa asiantuntijat ääneen somessa

Moni yritys haluaa asiantuntijansa ääneen somessa, koska myynti, työnantajabrändi, ajatusjohtajuus ja liuta muita hyviä syitä. Ne motivoivat varmasti firmaa, mutta eivät ehkä riittävästi sitä asiantuntijaa.

Silloin peli on viimeistään menetetty, kun asiantuntijan eteen tyrkätään lamauttavat someohjeet.

Vain myymällä somen hyötyjä (varsinkin, jos se tapahtuu vain firman näkökulmasta) asiantuntija ei välttämättä vakuutu tai sitoudu, vaan tavoitteen pitää olla hänelle itselleen tärkeä. Jokaisen hyvän henkilöbrändin takaa löytyykin tekijälle merkityksellinen tavoite ja lisäksi toimeenpanokykyä. Tässä voit auttaa!

Tämä on se vaikuttavampi tapa valmentaa firman osaajat ääneen sosiaalisessa mediassa

  1. Ensin pitää kuunnella ja ymmärtää osaajan huolta: “Mitä hyötyä tästä on minulle? Mikä on somen arvon työlleni? Riittääkö aika? Tai rohkeus? Entä osaaminen? Onko minulla mitään sanottavaa? Ja mitä siellä somessa saa edes sanoa ilman että tulee näpeille?” Kysy, kuuntele, ja anna osaajan itse löytää vastaukset!
  2. Sitten on aika auttaa! Kysy asiantuntijalta, mitä tavoitteita hän haluaa työssään saavuttaa, tai mistä hän jopa unelmoi? Entä miten some voi auttaa asiantuntijaa hänen unelmiensa saavuttamisessa? Mikä olisi parasta, mitä voisi tapahtua? Jos unelma liittyy työn sijaan kalastamiseen, niin liittykööt, verkot vaan vesille.
  3. Jatka auttamista. Mikä siis on asiantuntijan tavoite someen liittyen? Miltä tavoite tuntuu? Millaisia askeleita tarvitaan, jotta tavoitteeseen päästään? Mitä hän voisi kokeilla? Mitkä asiat auttavat eteenpäin, mitkä vielä estävät? Mitä kolme asiaa asiantuntija voisi tehdä seuraavaksi?
  4. Huomaa edistyminen: edellisten kysymysten avulla asiantuntija on tehnyt itselleen toimintasuunnitelman, ehkä jopa sisältöstrategian. Nyt kannattaa auttaa painamaan kaasua eli kannustaa eteenpäin.
  5. Lisää pitoa eli tue toimeenpanokykyä. Tarjoa asiantuntijoille säännöllistä valmennusta, teknistä tukea, mentorointia, coachausta. Muista, että menetelmät voivat olla myös kevyitä ja ketteriä.
  6. Huomaa hyvä, eli kiitä, anna tunnustusta ja muista palkita, kun asiantuntijan somessa tekemä työ tuottaa lisäarvoa koko organisaatiolle. Usein se tuottaa!

Jos esimerkiksi suunnittelet valmennusta asiantuntijoillesi, muuta se heti valmennusohjelmaksi, sillä pitoa pitää olla enemmän kuin vain yhden valmennuksen verran. Kun ohjelmaan pääsee vain hakemalla, mukana on varmasti motivoituneet tyypit. Ja kun valmennat coachaavalla otteella, asiantuntijat voivat itse asettaa heille merkitykselliset tavoitteet ja löytää keinoja kulkea sitä kohti. Neuvo vain silloin, kun joku ei tiedä.

Lopuksi vastaan erääseen työnantajan huoleen, jotta sen murehtimisen voi sitten unohtaa.

Olen valmentanut satoja johtajia ja asiantuntijoita ääneen somessa, ja välillä työnantajat ovat huolissaan siitä, että somevalmennuksiin osallistuu myös sellaisia tyyppejä, jotka ovat lähdössä talosta. Kyllä, se pitää paikkansa. Mutta valmennus ei ole syy heidän lähtöönsä, vaan intentio on jo olemassa. Monesti tällainen ihminen saattaa myös luoda paljon arvoa sometyöllään työnantajalleen ennen kuin hän kiittää, kumartaa ja poistuu palveluksesta.

Haluatko sparrata kanssani sitä, miten saat asiantuntijasi ääneen somessa? Varaa kalenteristani maksuton sparri (45 min)! Tapaaminen ei edellytä palveluiden ostamista. Voit myös soittaa tai laittaa viestiä!