Coaching

Millainen olet parhaimmillasi?

Autan esihenkilöitä ja tiimejä saavuttamaan potentiaalinsa ja onnistumaan tavoitteissaan. Työkaluni tähän on coaching eli valmentava keskustelu.

Valmennan johtajia ja tiimejä parempaan suorituskykyyn

Huippusuoritus ei ole staattinen vaan dynaaminen tila; se ei ole läsnä jatkuvana kympin suorituksena vaan käytössä olevana potentiaalina ja kykynä johtaa optimaalista suoritusta.

Esimerkiksi tiimi on parhaimmillaan, kun se polkee samaan suuntaan, luotaa toisiinsa ja voi hyvin, työskentelee ratkaisukeskeisesti, pelaa vahvuuksillaan sekä säästää ja käyttää energiaa viisaasti.

Olen sertifioitu business coach sekä tiimien ja ryhmien valmentaja, jonka juuret ovat työpaikkojen kehittämisessä ja vuorovaikutuksessa. Valmennan kannustavasti hyvän kautta koviin tuloksiin.

Coaching perustuu positiiviseen ihmiskäsitykseen: ihmiset tietävät ja osaavat paljon. Heillä on kokemusta ja potentiaalia. Coachina autan valmenettavia ottamaan voimavaransa käyttöön sekä kehittämään omaa ajatteluansa ja toimintaansa niin, että muutos ja tavoitteiden saavuttaminen on mahdollista.

Coachaan myös yksityishenkilöitä, jotka haluavat saavuttaa työhön ja uraan liittyviä tavoitteitaan.

Osaamiseni tausta

Certified Business Coach (2021), BCI
Group & Team Coaching Diploma (2021), BCI
Filosofian maisteri, vuorovaikutus (2011), Jyväskylän yliopisto
Sertifioitu business coach Nina Santaniemi
Nina Santaniemi

Suorituskyvyn coaching organisaatioille

Onko organisaatiossasi tiimi, joka on täynnä potentiaalia, mutta potentiaali pitää saada vielä esiin ja käyttöön? Tai kaipaavatko esihenkilöt tukea johtamiseen? Valmennan tiimit ja esihenkilöt kohti parempia tuloksia.

Tiimin suorituskyvyn valmennus

Coaching on tehokas menetelmä kehittämään tiimien suorituskykyä, sillä sen avulla tiimit ja sen jäsenet voivat kehittyä kokonaisvaltaisesti, ottaa käyttöön koko potentiaalinsa ja parantaa suorituskykyään.

Valmennuksen tavoitteet
 • Tiimi on sitoutunut yhteiseen tavoitteeseensa
 • Tiimi reflektoi toimintaansa, kantaa vastuuta, hyödyntää voimavarojaan ja hakee aktiivisesti ratkaisuja
 • Valmennus vahvistaa luottamusta tiimissä sekä kehittää tiimin ja sen jäsenten vuorovaikutusta
 • Tiimi tekee konkreettisen suunnitelman toimintansa kehittämiseen ja sitoutuu suunnitelmaansa
 • Myös tiimin esihenkilö kasvaa johtajana, jotta hän voi tukea entistä paremmin tiimin hyvinvointia ja toimintaa
Valmennuksen vaiheet
 • Aloituskeskustelu tilaajan ja esihenkilön kanssa
 • Syventävä keskustelu tiimin esihenkilön kanssa
 • Tapaamiset jokaisen tiimin jäsenen kanssa
 • Esihenkilön yksilövalmennus (min. 3 tapaamista)
 • Tiimivalmennukset (esim. 3 – 4 tapaamista)
 • Loppukeskustelu esihenkilön ja tilaajan kanssa

Valmennusprosessi kestää noin 3 – 4 kuukautta. Valmennukseen sopivat parhaiten tiimit, joissa on esihenkilön lisäksi 3 – 6 jäsentä.

Esihenkilön suorituskyvyn valmennus

Valmennan esihenkilöitä kehittämään suorituskykyään. Se tarkoittaa sitä, että esihenkilö kasvaa kohti täyttä potentiaaliaan johtajana ja johtaa paremmin arjessa.

Esihenkilön suorituskyvyn kehittäminen voi käytännössä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että esihenkilö oppii johtamaan paremmin muutosta, tai vaikkapa viestii paremmin.

Coachingin tavoite on siis esihenkilön suorituskyvyn kehittäminen, mutta polku siihen riippuu organisaation ja esihenkilön tarpeista.

Esihenkilöiden yksilöcoaching

Esihenkilön yksilöcoachingin prosessiin voi osallistua yksi tai useampi esihenkilö organisaatiosta.

Jokaisella esihenkilöllä on oma coachingprosessinsa. Tähän prosessiin kuuluu esimerkiksi 3 – 5 valmennustapaamista sekä kolmikantakeskustelut prosessin aluksi ja lopuksi hänen oman esihenkilönsä kanssa.

Esihenkilöiden ryhmäcoaching

Ryhmäcoaching tarkoittaa sitä, esihenkilöt kokoontuvat coachattavaksi yhteisen teeman ympärille, kuten hybridityön johtaminen tai oman vuorovaikutuksen kehittäminen.

Ryhmäcoaching on käytännössä yksilöcoachingia ryhmässä, mutta erityisen vaikuttavaa sellaista, sillä esihenkilöt oppivat myös toisiltaan ja saavat tarvitsemaansa vertaistukea.

Suosittelen, että ryhmäcoachingiin osallistuu noin 4 – 6 esihenkilöä, ja ryhmää coachataan ainakin kolme kertaa.

Nina Santaniemi

Mikä on coachingin arvo?

Kun coachingin ROIta on arvioitu kansainvälisissä tutkimuksissa, coachingin on arvioitu maksavan itsensä takaisin moninkertaisesti. Esimerkiksi konsulttitalo ja investointipankki FMI:n tutkimuksen mukaan investointi coachingiin maksaa itsensä takaisin jopa kuusinkertaisena.

Laadukas coachingprosessi alkaakin sillä, että määritellään sen kvalitatiiviset ja kvantitatiiviset tavoitteet sekä menestyksen mittarit, jotta coachingin ROIta voidaan mitata.

Mitä tiimicoaching maksaa?

Annan esimerkin coachingin arvosta: asiakas tilaa tiimicoachingin viiden hengen myyntitiimille. Prosessiin sisältyy ensin tapaamiset valmennuksen tilaajan ja esihenkilön sekä jokaisen tiiminjäsenen kanssa.

Lisäksi coachingiin kuuluu kolme coachingtapaamista tiimin kanssa, kolme coachingtapaamista tiimin esihenkilön kanssa sekä lopuksi arviointikeskustelu tilaajan ja tiiminvetäjän kanssa.

Tällaisen prosessin hinta on 6 700 € (+ ALV 24 %).

Asiakkaan suusta sanottua

“Iso suositus Ninalle coachina! Hän saa etänäkin tunteen läsnäolosta, auttaa sanoittamaan omia vahvuuksiasi ja osaamistasi erinomaisesti sekä saa ajatukset jäsentymään selkeämmiksi.”

Jaana Leppilampi | Yksilöcoachingin asiakas

Coaching yksityishenkilöille

Valmennan yksityishenkilöitä ottamaan täyden potentiaalinsa käyttöön, jotta he voivat saavuttaa työhön ja uraan liittyviä tavoitteitaan. Suunta ja Muutos ovat coaching-ohjelmiani yksityishenkilöille. Lue niistä lisää täällä!

Suunta (n. 2 kk)

Suunta on noin kaksi kuukautta kestävä coachingohjelma, jossa työstämme työhösi tai uraasi liittyvää kehitystavoitetta tiiviillä aikataululla.

Ohjelman jälkeen sinulla on selkeä suunta eli konkreettiset askeleet siihen, miten kuljet kohti tavoitettasi.

Suunta pitää sisällään:
 • Alkukeskustelun
 • Kolme coaching-tapaamista
 • Päätöskeskustelun

Ohjelman hinta on 550 € (sis. ALV 24 %). Voit maksaa sen laskulla jopa kolmessa osassa.

Muutos (n. 6 kk)

Muutos-ohjelmassa työskentelen kanssasi jopa puolen vuoden ajan, jotta sinulle tärkeä muutos työssäsi tai urallasi voi tapahtua.

Ohjelman jälkeen sinulla on muutoksen avaimet käsissäsi: tunnet itsesi paremmin, käytät voimavarojasi sekä osaat valmentaa itseäsi ja johtaa paremmin tavoitteellista toimintaasi.

Muutos pitää sisällään:
 • Alkukeskustelun
 • Viisi coaching-tapaamista
 • Neljä lyhyempää coaching-sparrausta
 • Päätöskeskustelun

Ohjelman hinta on 870 € (sis. ALV 24 %). Voit maksaa sen laskulla jopa viidessä osassa.

Kiinnostaako coaching? Varaa maksuton aika, niin jutellaan!

Kysymyksiä ja vastauksia

Onko coaching mentorointia tai terapiaa? Jakaako coach kokemuksia tai vastauksia? Mitä coaching maksaa? Lue tästä, mitä business coaching on ja mitä se pitää sisällään.

Mitä on business coaching?

Coach on apuna työn ja uran tavoitteissa. Hän uskoo, että valmennettavalla on voimavaroja saavuttaa tavoitteensa ja potentiaalinsa. Coach kuuntelee, esittää kysymyksiä, tukee reflektointia ja ohjaa coachingin prosessia, jotta asiakas voi saavuttaa tavoitteensa. Coach ei esimerkiksi neuvo, mentoroi tai tarjoa terapiaa.

Mitä hyötyä coachingista on?

Coachingista on hyötyä niin yksilölle, yhteisöille kuin koko yhteiskunnalle. Miksi? Koska se tukee ajattelua ja tavoitteellista toimintaa. Koska se antaa kyvykkyyttä tehdä tehdä päätöksiä ja toimia muutoksessa. Koska se mahdollistaa oppimista ja kehittymistä. Näistä taidoista hyötyvät kaikki.

Olenko sinulle sopiva coach?

Olen empaattinen ja kannustava coach, jonka kanssa voit olla täysin oma itsesi. Käyn jokaisen asiakkaan eli coachattava tai coachingin tilaajan kanssa ensin keskustelun, jossa pohdimme yhdessä, olenko juuri sinulle tai organisaatiollesi sopiva valmentaja. Noudatan coachingissa ICF:n laatustandardeja ja eettisiä ohjeita.

Mitä coachingissa tapahtuu?

Coaching on prosessi, joka tukee tavoitteellista toimintaa: coach ohjaa prosessia, ja asiakas tuo sisällön coachingiin. Kohtaamme säännöllisesti coaching-tapaamisissa, joissa käymme valmentavaa keskustelua. Näitä tapaamisia kannattaa olla useampi, jotta saadaan tuloksia aikaan.

Miten muuten tuen asiakasta?

Tapaamisten välissä tapahtuu yleensä se todellinen työ, eli silloin asiakas etenee konkreettisesti kohti tavoitettaan. Asiakkaallani on aina mahdollisuus olla minuun lyhyesti yhteydessä myös coaching tapaamisten välissä, jos hän esimerkiksi kaipaa ajattelukumppania johonkin tiettyyn tilanteeseen.

Mitä coaching maksaa?

Aloituskeskustelut ovat aina maksuttomia. Yksityishenkilölle yhden coaching-tapaamisen (1,25 h) hinta on 170 € (sis. ALV 24 %). Organisaatioiden hinta riippuu esim. valmennettavien ja valmennuskertojen määrästä. Ryhmä- ja tiimicoaching on kustannustehokas vaihtoehto yksilöcoachingille tai sen oheen. Kysy rohkeasti hinnoista tai pyydä tarjous!

Mikä on parasta, mitä voisi tapahtua?

Coaching on vieläkin enemmän kuin vain avoimia kysymyksiä. Se on oivalluksia, vahvuuksia, potentiaalia, unelmia, vastuuta, mahdollisuuksia ja ratkaisuja.

Lue blogistani, mitä hyvää coaching voi opettaa meistä jokaiselle.