Coaching

Millainen olet parhaimmillasi?

Autan johtajia ja tiimejä saavuttamaan potentiaalinsa ja onnistumaan tavoitteissaan. Työkaluni tähän on coaching eli valmentaminen.

Valmennan johtajia ja tiimejä lunastamaan potentiaalinsa

Jokaisessa ihmisessä, tiimissä ja organisaatiossa on potentiaalia. Autan ottamaan potentiaalin paremmin käyttöön, mikä lisää hyvinvointia ja suorituskykyä.

Valmentajana autan johtajia ja tiimejä ottamaan potentiaalinsa käyttöön, eli kehittämään omaa ajatteluaan ja toimintaansa niin, että onnistuminen on mahdollista.

Potentiaalin lunastamiseen on erilaisia polkuja. Joskus tärkein polku on tunnistaa ihmisten vahvuudet ja pelata niillä. Joskus keskitytään priorisointiin: mitä esimerkiksi tiimi tekee jatkossa enemmän, mitä vähemmän?

Olen sertifioitu business coach eli työelämän valmentaja, vuorovaikutuksen ammattilainen ja työpaikkojen kehittäjä.

Coachaan myös yksityishenkilöitä Suunta- ja Muutos-valmennusohjelmissani.

Sertifioitu ja koulutettu valkku

Certified Business Coach (2021), BCI
Group & Team Coaching Diploma (2021), BCI
Filosofian maisteri, vuorovaikutus (2011), Jyväskylän yliopisto
Sertifioitu business coach Nina Santaniemi
Nina Santaniemi

Potentiaalin valmennus organisaatioille

Onko organisaatiossasi tiimi, joka on täynnä potentiaalia, mutta potentiaali pitää saada vielä esiin ja käyttöön? Tai kaipaavatko liiderit tukea johtamiseen? Valmennan tiimit ja johtajat kohti parempia tuloksia.

Ota tiimin potentiaali käyttöön

Lopputulos: tiimi, joka tuntee itsensä paremmin, työskentelee tavoitteellisemmin ja voi hyvin

Coaching on tehokas menetelmä kehittämään tiimien toimintaa, sillä sen avulla tiimit ja sen jäsenet voivat kehittyä kokonaisvaltaisesti, ottaa käyttöön koko potentiaalinsa ja parantaa suorituskykyään.

Tiimin valmennusprosessi kestää noin 3 – 6 kuukautta.

Se sisältää esimerkiksi aloituskeskustelun tiimin vetäjän ja jokaisen tiimin jäsenen kanssa sekä tiimivalmennukset ja tiimin vetäjän yksilövalmennukset. Voimme kartoittaa myös tiimin vahvuuksia ja motivaatiotekijöitä tai myyntivahvuuksia.

Ota johtajan potentiaali käyttöön

Lopputulos: johtaja, joka on kasvanut johtajana ja johtaa paremmin arjessa

Valmennuksen kehitysteema voi olla vaikkapa vahvuuksien tai muutoksen johtaminen, johtajan vuorovaikutusosaaminen tai kyky johtaa hybridityötä

Tarjoan johtajille yksilöcoachingia ja ryhmäcoachingia.

Yksilöcoachingin prosessiin voi osallistua samasta organisaatiosta yksi tai useampi johtaja, mutta jokaisella johtajalla on omat valmennusprosessinsa

Ryhmäcoaching tarkoittaa sitä, että johtajat kokoontuvat valmennettavaksi yhteisen teeman ympärille. Ryhmäcoaching on siis yksilöcoachingia ryhmässä, mutta erityisen vaikuttavaa sellaista, sillä johtajat oppivat myös toisiltaan ja saavat vertaistukea.

Nina Santaniemi

Mikä on coachingin arvo?

Kun coachingin ROIta on arvioitu kansainvälisissä tutkimuksissa, coachingin on arvioitu maksavan itsensä takaisin moninkertaisesti. Esimerkiksi konsulttitalo ja investointipankki FMI:n tutkimuksen mukaan investointi coachingiin maksaa itsensä takaisin jopa kuusinkertaisena.

Laadukas coachingprosessi alkaakin sillä, että määritellään tavoitteet ja menestyksen mittarit, jotta coachingin ROIta voidaan arvioida mahdollisimman hyvin.

Mitä tiimicoaching maksaa?

Kanssani coachingin arvo on se, että johtajan tai tiimin potentiaali on paremmin käytössä. Se on arvokasta!

Mutta mikä on coachingin hintalappu?

Annan esimerkin tiimin valmennuksesta: asiakas tilaa tiimicoachingin viiden hengen myyntitiimille. Prosessiin sisältyy ensin tapaamiset valmennuksen tilaajan ja esihenkilön sekä jokaisen tiiminjäsenen kanssa.

Lisäksi prosessiin kuuluu kolme coachingtapaamista tiimin kanssa, kolme coachingtapaamista tiimin esihenkilön kanssa sekä lopuksi arviointikeskustelu tilaajan ja tiiminvetäjän kanssa.

Tällaisen prosessin hinta on noin 6 700 € (+ ALV 24 %).

Asiakkaan suusta sanottua

“Iso suositus Ninalle coachina! Hän saa etänäkin tunteen läsnäolosta, auttaa sanoittamaan omia vahvuuksiasi ja osaamistasi erinomaisesti sekä saa ajatukset jäsentymään selkeämmiksi.”

Jaana Leppilampi | Yksilöcoachingin asiakas

Coaching yksityishenkilöille

Valmennan yksityishenkilöitä ottamaan täyden potentiaalinsa käyttöön, jotta he voivat saavuttaa työhön ja uraan liittyviä tavoitteitaan. Suunta ja Muutos ovat coaching-ohjelmiani yksityishenkilöille. Lue niistä lisää täällä!

Suunta-valmennusohjelma

Suunta on noin kaksi kuukautta kestävä coachingohjelma, jossa työstämme työhösi tai uraasi liittyvää kehitystavoitetta tiiviillä aikataululla.

Ohjelman jälkeen sinulla on selkeä suunta eli konkreettiset askeleet siihen, miten kuljet kohti itsellesi tärkeää tavoitetta.

Suunta-ohjelma pitää sisällään:
  • Alkukeskustelun
  • Kolme coaching-tapaamista
  • Päätöskeskustelun

Ohjelman hinta on 490 € (sis. ALV 24 %). Voit maksaa sen laskulla yhdessä tai kahdessa osassa.

Muutos-valmennusohjelma

Muutos-ohjelmassa työskentelen kanssasi jopa puolen vuoden ajan, jotta sinulle tärkeä muutos työssäsi tai urallasi voi tapahtua.

Ohjelman jälkeen sinulla on muutoksen avaimet käsissäsi: tunnet arvosi ja vahvuutesi paremmin, käytät voimavarojasi viisaasti sekä osaat valmentaa itseäsi ja johtaa paremmin tavoitteellista toimintaasi.

Muutos-ohjelma pitää sisällään:
  • Alkukeskustelun
  • Kuusi coaching-tapaamista
  • Päätöskeskustelun

Ohjelman hinta on 870 € (sis. ALV 24 %). Voit maksaa sen laskulla kahdessa tai jopa neljässä osassa.

Kiinnostaako coaching? Varaa maksuton aika, niin jutellaan!

Kysymyksiä ja vastauksia

Onko coaching mentorointia tai terapiaa? Jakaako coach omia kokemuksiaan tai neuvoja? Mitä coaching maksaa? Lue tästä, mitä business coaching on.

Mitä on business coaching?

Coach on apuna työn ja uran tavoitteissa. Hän uskoo, että valmennettavalla on voimavaroja saavuttaa tavoitteensa ja potentiaalinsa. Coach kuuntelee, esittää kysymyksiä, tukee reflektointia ja ohjaa coachingin prosessia, jotta asiakas voi saavuttaa tavoitteensa. Coach ei esimerkiksi neuvo, mentoroi tai tarjoa terapiaa.

Mitä hyötyä coachingista on?

Coachingista on hyötyä niin yksilölle, yhteisöille kuin koko yhteiskunnalle. Miksi? Koska se tukee ajattelua ja tavoitteellista toimintaa. Koska se antaa kyvykkyyttä tehdä tehdä päätöksiä ja toimia muutoksessa. Koska se mahdollistaa oppimista ja kehittymistä. Näistä taidoista hyötyvät kaikki.

Olenko sinulle sopiva coach?

Olen empaattinen ja kannustava coach, jonka kanssa voit olla täysin oma itsesi. Käyn jokaisen asiakkaan eli coachattava tai coachingin tilaajan kanssa ensin keskustelun, jossa pohdimme yhdessä, olenko juuri sinulle tai organisaatiollesi sopiva valmentaja. Noudatan coachingissa ICF:n laatustandardeja ja eettisiä ohjeita.

Mitä coachingissa tapahtuu?

Coaching on prosessi, joka tukee tavoitteellista toimintaa: coach ohjaa prosessia, ja asiakas tuo sisällön coachingiin. Kohtaamme säännöllisesti coachingtapaamisissa, joissa käymme valmentavaa keskustelua. Näitä tapaamisia kannattaa olla useampi, jotta saadaan tuloksia aikaan.

Miten muuten tuen asiakasta?

Tapaamisten välissä tapahtuu yleensä se todellinen työ, eli silloin asiakas etenee konkreettisesti kohti tavoitettaan. Asiakkaallani on aina mahdollisuus olla minuun lyhyesti yhteydessä myös coaching tapaamisten välissä, jos hän esimerkiksi kaipaa ajattelukumppania johonkin tiettyyn tilanteeseen.

Mitä coaching maksaa?

Aloituskeskustelut ovat aina maksuttomia. Yksityishenkilölle yhden coaching-tapaamisen (1,25 h) hinta on 150 € (sis. ALV 24 %). Organisaatioiden hinta riippuu esim. valmennettavien ja valmennuskertojen määrästä. Ryhmä- ja tiimicoaching on kustannustehokas vaihtoehto yksilöcoachingille tai sen oheen. Kysy rohkeasti hinnoista tai pyydä tarjous!

Mikä on parasta, mitä voisi tapahtua?

Coaching on vieläkin enemmän kuin vain avoimia kysymyksiä. Se on oivalluksia, vahvuuksia, potentiaalia, unelmia, vastuuta, mahdollisuuksia ja ratkaisuja.

Lue blogistani, mitä hyvää coaching voi opettaa meistä jokaiselle.