Haluatko palkata huippuosaajan?

Passiivista “työnhakijaa” vieläkin passiivisempi on osaaja, joka on kova tekijä firmassaan, eikä anna yhtään aktiivista ajatusta työpaikan vaihtamiselle.

Hän ei seuraa kanaviasi, klikkaa sponsoroitua sisältöäsi, vieraile urasivuillasi tai lue työpaikkailmoitustasi.

Kaikki valuu kuin vesi hanhen selästä. 🦆

Jos aika todella on, hänet haetaan kädestä kiinni pitäen uuteen pestiin.

⭐ Ensin pitää tuntea huippuosaaja. Kuka hän on, missä hän ja mikä hänelle on todella tärkeää työssään ja elämässään? Reppu selkään ja keräämään dataan.

⭐ Pitää olla brändi, joka herättää tunteita ja tavoittaa, jotta lisätään talentin tietoisuutta, harkintaa ja lopulta mitä tahansa TOIMINTAA. Hän tuskin droppaa työhakemusta, mutta saattaa lopulta lukea tai klikata JOTAIN.

⭐ Firmalla ja työpaikalla pitää olla suosittelijoita 👉 työntekijöitä, asiakkaita, kumppaneita, sijoittajia, jotka puhuvat oikeaa kieltä. Vertaiseen luotetaan kaikista eniten. “Meidän jengi” -kaltainen puhe saa taas aikaan hanhiefektin.

⭐ Hakijakokemuksen pitää olla dimangia 💎 , sillä tämä osaaja vastustelee hakemista, eikä välttämättä halua edes idenitifoitua työnhakijaksi. Hän arvioi, harkitsee, neuvottelee ja ehkä lopulta tekee kanssasi kauppaa.

Nokia kertoi viime viikolla World Employer Branding Day -tapahtumassa Damissa, että heidän yksi lääke passiivisten osaajien tavoittamiseen on työntekijälähettiläät. Nokia tietää, että huipputekijät arvioivat heitä.

Mutta jos halutaan rekrytoida huipputalentti, pitää ensin saada omat huipputalentit ääneen. Se onkin sitten haaste numero kaksi.



Olen Nina ja teen työpaikkoja, jotka käyvät kaupaksi. 🎯 Varaa kanssani aika työnantajabrändin maksuttomaan sparriin täältä, niin edistetään tavoitettasi heti.