Muutama juonenkäänne myöhemmin tarina on vihdoin alussa

Vuosi sitten asuin vielä Joensuussa. Oli puheliaita pohjoiskarjalaisia, ilomantsilaisia karjalanpiirakoita ja Kontiolahden tattimetsiä – ja isoja, isoja muutoksia.

Tämän verkkosivun kuvat otettiin reilu vuosi sitten syyskuussa joensuulaisella studiolla ja sen joen, Pielisjoen rannalla. Yritin tuntea itseni itsevarmaksi, näyttää rohkealta ja piilottaa vauvavatsaani. Toisessa ja kolmannessa tavoitteessa jopa onnistuinkin – kiitos valokuvaajan!

Aikaisemmin keväällä olin ostanut Joensuusta talon ilomantsilaisen puolisoni kanssa, jättänyt päivätyöni työnantajakuvan asiantuntijana ja päättänyt ryhtyä yrittäjäksi, saanut tietää odottavani esikoistani ja ajanut muuttokuorman perässä Espoosta Joensuuhun. Linnanmäellä tällaiselle mylleryslaitteelle olisi varmaan jokin osuva nimikin, ehkä “Elämänvatkain”, joka hirvittää ja naurattaa yhtäaikaa.

Tätä tekstiä kuitenkin kirjoitan omassa toimistossani Espoon Otaniemessä, eli elo Joensuussa jäi vajaan vuoden mittaiseksi (upeasta Joensuusta riippumattomista syistä), ja hurjakuru kuljetti takaisin Espooseen töiden pariin.

Nina Santaniemi valokuvattavana studiossa
Kuvauspäivän kulisseissa kuvaaja asetteli valon taktisesti syliini.

Tämän tarinan juonenkäänteet ovat tärkeitä, sillä sen takia olen nyt tässä: äitinä ja yrittäjänä tekemässä itselleni tärkeitä asioita kotona ja töissä. Sanon suoraan, että jännää on, mutta myös tosi mahtavaa.

Lähdin yrittäjäksi, sillä haluan auttaa ihmisiä ja työpaikkoja.

Koin, että juuri yrittäjänä voin auttaa parhaiten, sillä voin laittaa kaiken osaamiseni peliin, jotta asiakas voi onnistua itselleen tärkeissä asioissa. Lisäksi halusin yhdistää kaksi minulle tärkeää asiaa työarjessani: coachauksen ja työnantajabrändin. Minä siis autan coachaamalla ihmisiä ja brändäämällä työpaikkoja.

Toivon, että työlläni voin jättää hyvän jäljen ihmisiin ja työelämään. Uskon, että työelämä ja sen ihmiset voivat paremmin, kun meillä on yksilöitä, yhteisöjä ja organisaatioita, jotka toimivat tavoitteellisesti, hyödyntävät vahvuuksiaan, kasvavat ja kantavat vastuuta.

Mietin tovin jos toisen, voiko näitä kahta kaverusta, eli coachausta ja työnantajabrändiä, laittaa asumaan samaan putiikkiin. Kunnes totesin, että toki voi, tai ainakin yritän. Ymmärrän työpaikkoja, mikä antaa voimaa ihmisten coachaamiseen työelämän tavoitteissa. Ymmärrän ihmisiä, mikä antaa vääntöä työpaikkojen kehittämiseen.

Osaajia etsiviä työpaikkoja konsultoin myös valmentavalla otteella. Autan organisaatioita esimerkiksi tunnistamaan ja hyödyntämään vahvuuksiaan ja resurssejaan sekä löytämään erilaisia vaihtoehtoja ja ratkaisuja työnantajakuvan kehittämiseen.

Huomenna on joulu, ja olen vielä reilun kuukauden vanhempainvapaalla ja sitten jälleen täysillä töissä, helmikuussa. Silloin kun en ole töissä, vietän paljon aikaa ihanan perheeni kanssa, liikun tavalla ja toisella tai pelaan Battle Royal -pelejä (PUBG) PC:llä – tätä ei moni tiedäkään minusta.

Ota yhteyttä ja tule kylään Otaniemeen, niin sumpitellaan ja sumplitaan!