Hyvä työpaikka käy kaupaksi
Työpaikka on se tuote, jota myyt niin työnhakijoille kuin nykyisille tekijöille. Kauppa käy, kun työnantajabrändi on kunnossa.

Brändi puhuttelee, kun se ymmärtää ihmistä
Työantajabrändin tehtävä on palvella liiketoimintaa. Tässä tehtävässä ollaan onnistuttu, kun talossa on osaajia, jotka tekevät strategiasta totta. Työnantajabrändi lisää koko yrityksen vetovoimaa.
Olen työnantajabrändin strategi ja sertifioitu business coach, joka tekee liiketoimintaa draivaavia, puhuttelevia työnantajabrändejä.
Autan johtamaan suuntaa, viestiä ja kyvykkyyttä: muotoilen yrityksellesi työnantajabrändin strategian ja työnantajalupauksen sekä valmennan työnantajabrändin rakentamiseen. Kaikki lähtee ihmisiin keskittymisestä ja heidän ymmärtämisestä.
Olen tehnyt töitä brändien parissa yli 10 vuotta. Brändäsin myös Lidliä työpaikkana kolme vuotta. Se nousi T-Median tutkimuksessa jopa kymmenen luotetuimman firman joukkoon Suomessa.
Olen myös valmentanut satoja johtajia ja asiantuntijoita antamaan kasvot ja äänen työlleen somessa.
Mistä aloitamme hommat?
Tässä esimerkkejä employer branding -palveluistani:

Referenssi: Siilin työnantajabrändin strategia
Pörssiyhtiö Siili Solutions lupaa, että se tekee digitaalisista visioista totta. Tämän työn sankareita ovat nykyiset ja tulevat siilit, joiden osaaminen saadaan taloon ja pidetään talossa, kun yritys on siilien arvoinen, vetovoimainen työpaikka.
Autoin Siiliä tekemään työnantajabrändin strategiset valinnat aina mittareista toimenpiteisiin, joilla se vastaa tähän ja liiketoiminnan muihin tavoitteisiin kuten kansainvälistymisen kiihdyttämiseen ja asiakassuhteiden syventämiseen.
”Yhteistyö Ninan kanssa on sujunut erinomaisesti heti ensimmäisestä tapaamisesta lähtien. Nina kohtaa meidät aina lämmöllä ja aidolla uteliaisuudella, ja pyrkii ymmärtämään työnantajabrändimme potentiaalin sekä yrityksemme strategiset tavoitteet läpikotaisin. Ninan yrityksellemme vetämät workshopit saivat myös henkilöstöltämme erityisen paljon positiivista palautetta. Ninan pitkän linjan osaaminen onkin ollut loistava lisä strategiseen työnantajabrändityöhömme.” Anna Kosunen, Employer Branding Lead
Mitä tarvitsette nyt kaikista eniten?
Työpaikkasi matka kohti työnantajabrändiä voi olla vielä ihan alussa, lupaavasti käynnissä tai täydessä vauhdissa. Räätälöin palveluni organisaation tarpeisiin.
Työnantajabrändin strategia ja brändin johtaminen
Jokainen työpaikka tarvitsee liiketoimintaa palvelevan, puhuttelevan työnantajabrändin.
Kun työnantajabrändi ja työntekijäkokemus ovat kunnossa, taloon saadaan ja pidetään osaajat, jotka tekevät strategiasta totta.
Jotta tähän päästää, autan tekemään työnantajabrändin strategiset valinnat. Niitä ovat esimerkiksi positiointi, tavoitteet ja mittarit, kohderyhmät ja toimenpiteet.
Yhteistyömme lopuksi sinulla on käsissäsi työnantajabrändin strategia tai vaikkapa strategisesti valitut kohderyhmät ja heille kohdennetut viestit.
Tuen myös siinä, miten työnantajabrändiä johdetaan työpaikan arjessa.
Työnantajalupauksen muotoilu ja johtaminen
Autan puhumaan siitä, mikä on totta, tärkeää, kiinnostavaa ja erottuvaa.
Muotoilen strategisen työnantajalupauksen, joka perustuu työntekijäkokemukseen, puhuttelee nykyisiä ja tulevia osaajia, erottuu kilpailijoista ja on ajassa kiinni.
Kuljemme yhdessä esimerkiksi nämä askeleet kohti lupausta:
- Tiedon kerääminen
- Ihmisten osallistaminen
- Lupauksen muotoilu
- Lupauksen sanoittaminen
- Lupauksen johtaminen
Yhteistyömme lopuksi sinulla on työnantajalupauksen ydinviesti ja teemat, tukiviestit ja työnantajatarina sekä suunnitelma työnantajalupauksen jalkauttamiseen ja johtamiseen.
Valmennukset ja puheenvuorot
Kehitän organisaation omaa kyvykkyyttä rakentaa työnantajabrändiä.
Valmennan coachaavalla otteella johtamaan ja rakentamaan strategista brändiä. Varmistan, että ihmiset kulkevat samaan suuntaan, toimivat tavoitteellisesti ja sitoutuvat brändityöhön. Saat minulta vaikuttavat, räätälöidyt valmennukset:
- EB-tiimille
- Esihenkilöille
- Johtoryhmälle
Valmennan myös johtajat ja asiantuntijat ääneen somessa. Omat ihmiset ovat vaikuttavampi media kuin logot, kun rakennetaan brändiä, vaikutetaan mielipiteisiin tai myydään.
Asiakkaani suosittelee
”Kuvailisin Ninaa sanoilla ammattitaitoinen, monipuolinen ja sydämellinen. Ninalla on poikkeuksellisen hyvä taito kohdata vastapuoli avoimesti ja aidosti kuunnellen. Hän poimii usein hyvin sekavastakin HR-humpasta sen olennaisen, joka tekee yhteistyöstä tehokasta ja erityisen toimivaa. Ninan osaaminen sekä työnantajabrändistä että coachingista on mainio kombo, jota en asiakkaana edes tiennyt kaipaavani. Ninalta saat sekä terävää asiantuntijuutta että oivalluttavia kysymyksiä. Erikoismaininta hillittömän hyvästä huumorintajusta.”
Elina Salla, Employer Branding Specialist
Mitä vastaat näihin kysymyksiin?
Esimerkiksi tällaisten kysymysten avulla lähdemme liikkeelle työnantajabrändin eli employer brandin rakentamisessa. Näitä kysymyksiä voit myös itse hyödyntää omassa työssäsi, kun tavoitteena on parempi työnantajakuva.
Ketkä ovat sitoutuneita?
Työnantajabrändin tehtävä on palvella strategiaa. Työnantajakuvan kehittäminen onnistuu, kun se on johdon ja koko organisaation yhteinen asia. Sen koti voi ehkä olla HR:ssä, viestinnässä tai markkinoinnissa, mutta jokaisen panosta tarvitaan.
Onko työntekijäkokemus kunnossa?
Työntekijäkokemuksia on usein kahdenlaisia: toinen on kirjoitettu viralliseen paperiin, toinen on totta arjessa. Millainen on haluamanne työntekijäkokemus, miten sitä johdetaan ja mikä osa siitä on jo totta?
Tunnetko tekijät ja hakijat?
Nyt tarvitaan mutun sijaan tietoa, sillä niin työntekijäkokemuksen muotoilu kuin työnantajabrändin rakentaminen perustuu kohderyhmien, osaajamarkkinan, kilpailijoiden työelämän ymmärtämiseen. Jo omaa henkilöstä tutkimalla päästään puusta pidemmälle.
Mitä lupaat osaajille?
Työnantajalupauksella johdetaan työnantajabrändiä. Se ammentaa monesta, kuten strategiasta, työntekijäkokemuksesta, osaajista, työmarkkinoista ja kilpailijoista. Se on yhtä tärkeä niin nykyisille työntekijöille kuin työnhakijoille.
Miltä onnistuminen näyttää?
Suunta on oikea, kun mitataan tärkeimpien kohderyhmien kokemuksia, käsityksiä ja toimintaa. Tietävätkö he meidät? Tuntevatko toivomallamme tavalla? Entä hakevatko he töihin tai suosittelevatko meitä työpaikkana? Ovatko he ylpeitä työpaikastaan?
Mikä voisi olla mahdollista?
Tämä on tärkeä kysymys, sillä olipa tilanne mikä tahansa, aina on mahdollista tehdä jotain paremman työnantajakuvan eteen. Mitä voisitte siis joka tapauksessa tehdä? Varaa ilmainen työnantajabrändin sparri, niin jutellaan vaikka heti lisää!
Varaa maksuton Työnantajabrändin sparri kanssani!

Töitäni työnantajabrändin parissa
Yksi työnantajabrändin rakentamisen yksinkertainen resepti kuuluu niin, että asioista pitää uskaltaa olla jotain mieltä, ja lisäksi tarvitaan myös tekoja. Tällä(kin) reseptillä rakensin Lidlin työnantajabrändiä kolmen vuoden ajan.
Lidl teki, media huomasi
Kauppalehti: ”Lidl haluaa johtaa empaattisemmin – perusti ”varjojohtoryhmän” kahdeksi päiväksi”
Iltalehti: ”Lidl etsii kesätyöntekijöitä Tinderissä”
Iltalehti: ”Lidl kutsui työntekijöidensä äidit pääkonttoriin”
Ilta-Sanomat: ”Lidl palkkaa yli 1 000 kesätyöntekijää – heistä 30 valitaan somevaikuttajiksi, joille luvataan lisäpalkkio”
Miten työnantajakuvaa voi parantaa?
Työnantajakuvan kehittäminen eli employer branding voi joskus tuntua hengästyttävältä hommalta, sillä tekemistä on paljon ja se on moniammatillista. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla hengästyttävää.
Lue blogistani, miten työnantajakuvan kehittämistä voi paloitella vaikuttavaksi tekemiseksi arkeen.